
Centros participantes: tecnología educativa
L’Institut Escola Pallerola, situat a Sant Celoni, és un centre públic que actualment acull alumnes des de P3 fins a 3r d’ESO, agrupant alumnes de 3 etapes educatives diferents: infantil, primària i secundària.
L’objectiu prioritari del nostre centre és desenvolupar un sistema educatiu competencial, amb capacitat d'adaptació als canvis constants, on l’alumnat sigui protagonista del seu procés d'aprenentatge.
Treballem a diari per construir un projecte únic i coherent, que doni resposta al període 3-16.
Volem que el nostre centre sigui un centre inclusiu, garantint el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats..
Fomentem la participació de les famílies en l’educació dels seus fills, el treball conjunt amb els ajuntaments i la interconnexió amb l’entorn.
Treballem conjuntament amb altres centres per tal de compartir objectius, recursos, capacitats, sumant esforços, garantint l’aprenentatge entre iguals.
Un dels aspectes més importants del nostre projecte és el treball globalitzat i l’aprenentatge integrat de totes les matèries i àmbits, a totes les etapes educatives: els ambients a infantil, els centres d’interès a primària i la franja globalitzada a secundària.
Creiem que el nostre centre ha de participar en la Reto Tech perquè ens preocupa estendre la innovació educativa en el procés d’ensenyament i aprenentatge a tots els nivells.
Després de treballar una sèrie de reptes amb els quals apreniem a programar la Placa Zum Core 2.0, també a dissenyar en 3D amb TinkerCad i Bitbloq 3D i a dissenyar Apps amb App Inventor i Bitbloq App, cadascú de nosaltres va proposar un projecte robòtic per tal de desenvolupar-lo tota la classe de cares al projecte final Retotech, tenint en compte els condicionants que havia indicat el professor.
Després de les diferents presentacions dels nostres companys i companyes varem seleccionar 3 projectes amb els que pretenem millorar el Pallerola.
En primer lloc, som conscients que en algunes ocasions hi ha molt xivarri a l’aula i resulta impossible pel professor realitzar les explicacions pertinents. Per aquest motiu, volem dissenyar un sistema de sirena o alarma que permeti al professor accionar-la amb el mòbil i amb un pulsador quan hi ha molt xivarri per tal que guardem silenci.
En segon lloc, volem automatitzar el sistema d’il·luminació de l’aula per tal que quan entrem carregats amb algun objecte, quan no hi ha ningú a l’aula o quan la llum natural és prou forta, s’encenguin o apaguin els llums segons la necessitat.
En últim lloc, com som un centre que acull alumnat amb discapacitat auditiva, volem acabar de ser més inclusius realitzant uns panells informatius per identificar els diferents espais del centre que incloguin codi braille.
19
3
Visita la web del centro: Institut Escola Pallerola